×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden

Print deze pagina
donderdag, 20 november 2014 01:00

Overig

Geschreven door

Extra materialen om het nog leuker te maken.

De overige materialen die het fotografie leven een stuk makkelijker en plezieriger maken.

Metz MECABLITZ 15 MS-1 Macro Flash

apparatuur metz flitser

De macroflitser voor op de Sigma 105mm f2.8 lens. (Kan overigens ook op de Sigma 70-300 F3.5-F5.6 met de bijgeleverde adapter ringen). Geeft je voordelen bij bewolkt weer maar ook bij zonneschijn. Door het gebruik van deze flitser kun je zelfs een diafragma aan van f45. Dat geeft in ieder geval meer scherptediepte dan zonder flitser. Niet iedereen is gecharmeerd van macrofoto's met een flitser maar het haalt wel je onderwerp uit de achtergrond. Die is vaak donkerder tot zwart namelijk ipv allerlei tinten groen als je insecten fotografeert zonder flitser. Ook te gebruiken bij portret fotografie met dezelfde lens.

  

Lowe Pro Rover AW II

Misschien niet de handigste foto rugzak maar wel een waar je ook andere zaken mee kunt nemen apparatuur rugzakdan alleen foto materiaal zoals bv een fles drinken en je lunch. Het onderste compartiment is voor de foto apparatuur. Bovenin kunnen dan de andere zaken opgeborgen worden. Zeer degelijk en goed af te stellen zodat het draag comfort goed is. En dat is wel handig als ik de 300mm F2.8 en tripod statief meeneem. Dan sjouw je al gauw 8 kilootjes mee op je rug.

 

 

Schuiltent

SchuiltentDit had ik eerder moeten aanschaffen, een Stealth Gear Double altitude hide. Een hele mond vol en in het Nederlands schuiltent. Maar je merkt absoluut het verschil. De dieren zijn minder schuw of beter, ze hebben je niet in de gaten, en komen bijna in je tentje zitten. O.a. de dassen filmpjes op deze site zijn vanuit deze schuiltent gemaakt. En tijdens het wachten komen de roodboorstjes, mezen en winterkoninkjes op korte afstand even voorbij.

Lees 10455 keer Laatst aangepast op woensdag, 03 december 2014 21:17