Print deze pagina
zaterdag, 06 december 2014 01:00

Brei een Das

Geschreven door

Brei een das

Brei een das en steun de das in Noord Brabant. Een initiatief van StuipZand

Brei een das


Loon op Zand in Noord-Brabant bevindt zich midden in een mooi dassengebied. De Stichting StuipZand uit Loon op Zand ontwikkelt onder andere projecten over landschapsgeschiedenis voor kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs. Zij biedt de gelegenheid om op een levendige wijze en door middel van theater in contact te komen met de cultuurhistorie uit hun eigen leefomgeving.

Marja van Trier van stichting StuipZand heeft het plan opgevat om dassen te gaan breien en die ‘dassen’ als breipakketje te verkopen. Voor € 7,50 exclusief € 2,50 verzendkosten ontvangt u een pakketje met daarin een handige patroonbeschrijving, garen en oogjes voor Nelis de Das. ‘Uitgebreid’ wordt Nelis een heerlijke zachte das van ca. 80 centimeter. Zie de foto. Ben je een beginnende breier dan kan het pakketje worden besteld waarin Nelis zijn kopje al is gebreid. In dat geval kost het pakketje € 15,-- incl. verzendkosten.

Van iedere verkochte das doneert de Stichting StuipZand € 2,50 aan Dassenwerkgroep Brabant. Haal de breipennen te voorschijn en bestel een pakketje bij Stichting StuipZand via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of schrijf naar Stichting StuipZand, Kasteellaan 2a, 5175 BD Loon op Zand.

 

Wilt u meer over Marja weten, luister dan eens naar haar prachtige liedje ‘men zaand’ (over de Loonse en Drunense duinen): http://www.youtube.com/watch?v=ktYh75IQNrE, waarin ook Nelis figureert. Bezoek ook Treveris: http://www.streektaalzang.nl/strk/nbra/nbratren.htm.

 

Marja, namens de das in Noord-Brabant, heel erg bedankt voor jouw bijzondere en mooie initiatief.

 

etalage Marja van Trier

Etalage Marja van Trier 

Etalage Marja van Trier met das

 Etalage Marja van Trier met das

gebreide das Marja van Trier

Das om nek kleindochter Bert van Opzeeland 

Lees 16241 keer Laatst aangepast op zaterdag, 06 december 2014 11:42